Peynir dünyasından
http://www.mutfakrehberi.com.tr/images/content/peynir.jpg
Parmesan bıçağı: Bu küt ve kalın bıçak, parmesan peynirini ve onun gibi sert peynirleri kesmek için kullanılabilir.
Yumuşak peynir bıçağı: İnce ve ensiz bu bıçakla yumuşak peynirlerinizi istediğiniz gibi kolayca kesebilirsiniz.
Peynir kaşığı: Yağa yatırılmış peynir ve zeytini almak için kullanılan bu kaşığın ortasındaki delik sayesinde fazla yağ kaşıktan süzülür.
Taze inek sütünden üretilen beyaz peynirler: Bazen tuzlanarak hazırlanır, bazen de kremayla karıştırılır. Petit Suisse bu türe girer.
Dışından küflendirilmiş içi yumuşak peynirler: İnek sütünden yapılan ve mayalandıktan hemen sonra süzülüp kalıplanan bu peynirlere, camembert ve brie girer.
Bekleme sürecinde tuzlu suda yıkanmış peynirler: İnek sütünden üretilmiş, içi yumuşak, dışı kabuklu, yeşilliklerle karıştırılıp küflendirilmiş damarlı peynirler.
Yağsız inek sütünden sıkıştırılarak yapılmış peynirler: Sert, sarı renkli ve gevrek, dokusu pütürlü olan İtalyan peyniri parmesan bu gruba girer.
Çiğ inek sütünden süzülerek kalıplanmış peynirler: Cheddar ve Hollanda peynirleri.
Pişmiş inek sütünün sıkıştırılıp ısıtılmasıyla hazırlanan peynirler. Gravyer ve emmantal peyniri.
Koyun sütünden üretilen peynirler: Taze beyaz peynir, yumuşak peynirler, küflü ve sıkıştırılmış peynirler bu gruba girer.
Lifli peynir: Mozzarella, provolone, caciocavallo peynir çeşitleri en tanınmışlarıdır. Süt kesildikten sonra tekrar taze sütle karıştırılıp ısıtılır. Peynir elastikiyetini kazanıncaya kadar yoğrulur. Lifli peynirler taze, kurutulmuş ve füme olarak kullanılır.
Yorum bırakın
Comments feed for this article